Ruby on Rails expert

NPO Speciaal

In opdracht van de NTR en NPO heeft Nedforce NPO Speciaal ontwikkeld!

NPO Speciaal
De homepage van NPO Speciaal

De ontwikkeling van NPO Speciaal

Naast NPO.nl werken we ook aan verschillende andere projecten voor de Publieke Omroep. Een aantal maanden geleden is de corporate website opgeleverd en nu is ook NPO Speciaal officieel gepresenteerd! 

NPO Speciaal is onder andere ontwikkeld voor bewoners van verzorgingstehuizen en mensen met een verstandelijke beperking. De website is overzichtelijk en maakt het bekijken van video's zeer eenvoudig. Met slechts één klik wordt een video gestart!

Vandaag, op 9 december 2014, is de website officieel gelanceerd. De lancering valt samen met het Knoop Gala, dat plaats heeft gevonden in Koninklijk Theater Carré. Op 30 december wordt het Knoop Gala uitgezonden uitgezonden op NPO 1. Natuurlijk is de uitzending dan ook te zien op www.npo.nl/live

NPO Speciaal Player
Een video afspelen in NPO Speciaal

Features

Het fraaie responsive design is aangeleverd door de ontwikkelaars van AccentInteractive en de website is gebouwd door Nedforce. De website is ontwikkeld in opdracht van de NTR en de NPO. Om de website te ontwikkelen is gebruik gemaakt van de intern ontwikkelde productline Glance.  

Een aantal kenmerken van de website:

  • Video's zijn ingedeeld in verschillende categorieën.
  • Video's worden gestart met slechts één klik.
  • Alle bekeken afleveringen worden als 'bekeken' gemarkeerd.

NPO Speciaal aflevering bekeken
De website onthoudt welke video's er al zijn bekeken

Categorieën

De beschikbare afleveringen zijn per categorie ingedeeld. De bezoeker kan bijvoorbeeld kiezen voor programma's die gerelateerd zijn aan muziek, spelletjes of weetjes. Zodra een programma is bekeken, krijgt de video een opvallende krul, zodat bezoekers weten dat ze het programma al eens hebben gezien. 

Het back-end van NPO Speciaal bevat de mogelijkheid voor beheerders om programmagegevens aan te passen, zodat het aanbod zo duidelijk mogelijk wordt getoond. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om nieuwe categorieën toe te voegen.

Contact

Benieuwd naar het resultaat? Neem dan eens een kijkje op NPO Speciaal!

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van NPO Speciaal of bent u zelf ook op zoek naar een krachtige en toegankelijke applicatie? Laat het ons dan weten! We komen graag bij u op bezoek.