Ruby on Rails expert

RailsCluster verhuist!

Arthur Holstvoogd, 03-10-2014

5 jaar na de lancering is RailsCluster haar jasje aan het ontgroeien. De infrastructuur waarop RailsCluster uw websites en applicaties heeft gehost, wordt dit weekend vervangen door een volledige gevirtualiseerde infrastructuur!

RailsCluster

Met de verhuizing worden de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening voor de komende jaren gewaarborgd en is RailsCluster klaar voor de toekomst! 

Komende zaterdag vindt de migratie plaats. Wat betekent dit nu voor u als klant? Als alles goed gaat heel weinig! U blijft profiteren van betrouwbare en snelle hosting. Een van de belangrijkste redenen om onze eigen infrastructuur te vervangen door een virtualisatie-omgeving is om het risico op problemen te beperken. Hoewel RailsCluster ontworpen is om tijdens gedeeltelijke uitval gewoon door te kunnen werken, zijn er nog altijd scenario's te bedenken waarin dit niet voldoende is, zoals bij het gelijktijdig uitvallen van meerdere servers. In een gevirtualiseerde omgeving wordt dit risico tot vrijwel nul teruggebracht en de gevolgen van storingen sterk ingeperkt.

Hoewel er nog nooit sprake is geweest van een dergelijk grote storing bij RailsCluster en de kans minimaal is, vinden wij het toch belangrijk om er naar te streven de kans op een grote storing én de gevolgen daarvan verder in te perken. Daarnaast betekent het voor ons meer flexibiliteit en schaalbaarheid, belangrijke stappen om de dienstverlening van RailsCluster verder uit te breiden in de toekomst.

De migratie zal op zaterdag 4 oktober tussen 10:00 uur en 15:00 uur plaatsvinden, zoals onlangs in een e-mail aangegeven. Voor vragen zijn we bereikbaar via support@railscluster.nl