Ruby on Rails expert

Vakkennis zoeken in de bouw: Wizer

Roel van der Hoorn, 02-12-2011

Nadat Nedforce voor SBR al eerder de Vergunningversneller ontwikkelde, is begonnen aan Wizer. In opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouw is project Wizer gestart, om kennis binnen de bouwbranche te ontsluiten en doorontwikkeling van deze kennis mogelijk te maken.

Nadat Nedforce voor SBR eerder de Vergunningversneller ontwikkelde, is begonnen aan Wizer. In opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouw is project Wizer gestart, om kennis binnen de bouwbranche te ontsluiten en doorontwikkeling van deze kennis mogelijk te maken.

Wizer is nu een zoekmachine voor bouw-, infra- en installatiekennis, waarmee je in één keer alle relevante bouwkennis kunt doorzoeken, zowel in publieke als afgesloten databases. Zo weet je dus direct welke informatie beschikbaar is.

Naast de vakkennis van kennisleveranciers, bevat Wizer ook informatie over bouwbesluiten, wetten en regelingen, beoordelingsrichtlijnen, gemeentelijke bouwverordeningen, NEN-normbladen,NIBRA-publicaties, kennis van de Vereniging Stadswerk, VROM-publicaties, CUR-publicaties, het politiekeurmerk Veilig Wonen, de SBR-referentiedetails, en meer.

Nedforce heeft de applicatie zo opgezet, dat eenvoudig nieuwe kennisbronnen kunnen worden toegevoegd en geïndexeerd, zodat de kosten relatief laag blijven.