Ruby on Rails expert

Raemonda

Martijn Momberg, 06-02-2017

Nedforce ontwikkelde Raemonda, hét compliance pakket voor trustkantoren. Raemonda ondersteunt tijdens de cliëntacceptatie, het cliëntbeheer en de transactiemonitoring.

Raemonda

"Raemonda is een zeer compleet compliance informatiesysteem, speciaal ontwikkeld voor trustkantoren. De software maakt het cliëntacceptatie-proces en het cliëntbeheer zeer efficiënt en zorgt voor een transparante transactiemonitoring."

Wet- en regelgeving & compliance

Trustkantoren hebben vandaag de dag te maken met steeds meer regels. De wet- en regelgeving verandert voortdurend en toezichthouders schroeven de controles op. Ondanks aanpassingen binnen de sector voldoet 80% niet aan de integriteitseisen, blijkt uit onderzoek van DNB. 

Nedforce wist, samen met juridische en financiële professionals, de signalen in deze markt al in een vroegtijdig stadium op te vangen. Na constructieve meetings is medio 2013 gestart met de ontwikkeling van Raemonda. Inmiddels is Raemonda uitgegroeid tot een volwaardig compliance pakket, dat vele werkzaamheden automatiseert en andere programma's (zoals sanctiecheckers) overbodig maakt. 

Het dashboard

Automatiseren

De veranderende eisen van toezichthouders vragen om een nieuwe manier van werken. Het merendeel van de trustkantoren verwerkt haar compliance-werkzaamheden handmatig en is veel tijd kwijt aan het screenen van cliënten, het uitvoeren van periodieke controles, het aanleggen van rapportages en het herhaaldelijk uitvoeren van sanctiechecks. 

Met Raemonda wordt een groot deel van de werkzaamheden geautomatiseerd. Dagelijks worden alle entiteiten automatisch langs de meest actuele sanctielijsten gehaald. Het persoonlijke dashboard laat weten wanneer het tijd is voor een periodieke controle of het updaten van gegevens. Iedere handeling wordt in de database opgeslagen, waardoor diverse rapportages binnen enkele seconden zijn op te vragen. Ook is er een koppeling gemaakt met het ISI-formulier, dat automatisch wordt ingevuld.

Lijst met belanghebbenden

Features & maatwerk

Raemonda bevat diverse (technische) features. Bij deze een opsomming van een aantal relevante onderdelen:

  • Persoonlijk dashboard met notificaties
  • Geautomatiseerde PEP- en sanctiechecks
  • Koppeling met FATF-landenlijst en CPI-index
  • Één database met álle entiteiten
  • Geïntegreerde acceptatielijsten (o.a. Wwft en Wtt)
  • Toewijzen van vragen en opdrachten aan andere gebruikers
  • Specifiek instelbare rechten 
  • Transactiemonitoring
  • Instelbaar transactieprofiel

Naast bovenstaande features bevat Raemonda nog veel meer interessante onderdelen. Een groot voordeel van Raemonda is dat er maatwerk mogelijk is. In overleg kunnen trustkantoren eigen acceptatie- en sanctielijsten aanleveren en biedt Nedforce de mogelijkheid om persoonlijke modules te ontwikkelen. Mede hierdoor is Raemonda ook te gebruiken door (trust)kantoren die in het buitenland zijn gevestigd.

Entiteiten

MarshallSolutions B.V.

Raemonda is door Nedforce ontwikkeld en de developers van Nedforce zullen ook betrokken blijven bij de doorontwikkeling van het programma. Naast Raemonda zullen er in de toekomst meerdere pakketten worden ontwikkeld, om de compliance werkzaamheden ook in andere sectoren efficiënter in te richten. Al deze producten worden onder MarshallSolutions B.V. op de markt gebracht.

Logo MarshallSolutions   

Meer informatie & demonstratie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan de website om meer te weten te komen en op de hoogte te blijven van ontwikkelen omtrent Raemonda, compliance software voor trustkantoren

Wij raden aan om Raemonda op LinkedIn te volgen, ook daar worden alle updates en doorontwikkelingen geplaatst: Raemonda op LinkedIn

Er is een online demo van Raemonda beschikbaar, zodat u alvast een kijkje kunt nemen naar de mogelijkheden. Een inlogcode aanvragen kan via 053-4500225 en info@marshallsolutions.nl. Liever direct een afspraak maken voor een demonstratie bij u op kantoor? We komen graag op bezoek.