Ruby on Rails expert

Nedforce levert op: 'Platform31 online werkplaats'

Martijn Momberg, 11-12-2012

In opdracht van Energiesprong | Platform31 is de Platform31 'Werkplaats' ontwikkeld. De werkplaats is een online ontmoetingsplek voor personen die werkzaam zijn in de bouw.

Homepage van de Platform31 online Werkplaats

Platform31 Online Werkplaats

De Platform31 werkplaats is een besloten platform, waar men documenten, afbeeldingen en video’s met elkaar kan delen en bediscussiĆ«ren. Het platform biedt tevens de mogelijkheid om contact met elkaar zoeken. Voor het plaatsen van documenten of reacties is een account nodig, welke door een beheerder van een werkplaats kan worden verstrekt.

Werkplaatsen

Momenteel bestaan er vier online werkplaatsen. Een van de werkplaatsen is ‘Lokaal alle lichten op groen’. Lokaal alle lichten op groen is een stimuleringsprogramma van Energiesprong | SEV dat als doel heeft de marktcondities voor energieneutraal renoveren te verbeteren. De werkplaats wordt gebruikt als ontmoetingsplek om verschillende bestanden en meningen met elkaar te delen. Daarnaast bestaan de werkplaatsen ‘Woonbundel’, ‘Inspiratie’ en ‘Kantelaars’.

Glance CMS

De werkplaatsen zijn allen gebaseerd op GlanceCMS, het intern ontwikkelde CMS van Nedforce. De basis van de vier werkplaatsen is hetzelfde, met behulp van GlanceCMS is het mogelijk relatief snel nieuwe werkplaatsen te ontwikkelen.

In de (nabije) toekomst zullen er nog meer online werkplaatsen worden gerealiseerd, ieder met de focus op een bouwgerelateerd onderwerp.