Ruby on Rails expert

Nedforce levert op: NPO.nl

Martijn Momberg, 11-06-2013

We hebben het lang stil gehouden, maar vandaag laten we eindelijk weten waar we sinds medio 2012 hard aan hebben gewerkt! In opdracht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) hebben wij de nieuwe portal NPO.nl ontwikkeld. We zijn erg trots op het resultaat en kijken uit naar de verdere samenwerking met de NPO.

Homepage npo
NPO Homepage

Wat is er nieuw?

NPO.nl biedt één portal voor het terugkijken en –luisteren van programma’s, het bekijken van live tv, het beluisteren van live radio én de tv-gids. Het live bekijken van NPO 1, 2 en 3 is met deze site voor het eerst online mogelijk! Ook geeft de portal persoonlijke kijktips op basis van jouw kijkgedrag. Daarnaast is het mogelijk om programma’s en series favoriet te maken, waardoor je altijd op de hoogte bent van nieuwe afleveringen die je terug kunt kijken. Ook kun je sociale media aan je NPO-account koppelen en op die manier zien wat je vrienden bekijken.

Op de nieuwe website legt de NPO zelf in één minuut uit hoe het allemaal werkt. Klik hier om de video te bekijken.

Responsive design

Wat gelijk opvalt aan NPO.nl is het nieuwe, strakke design. De lichte kleuren hebben plaatsgemaakt voor donkere kleuren. Daarnaast is ervoor gekozen om minder tekst en meer beeldmateriaal te gebruiken zodat je in een oogopslag ziet wat er allemaal te bekijken en beluisteren is. 

Het nieuwe ‘responsive’ design van NPO.nl maakt het mogelijk om de site op allerlei manieren te bezoeken. De site ziet er niet alleen prachtig uit op je computer, maar is ook geoptimaliseerd om te bekijken op je smartphone of tablet.

Glance

NPO.nl is gebaseerd op de door ons ontwikkelde productlijn Glance, net als de applicaties van bijvoorbeeld SBR, EnergielinQ en NDIX. De NPO kan haar content zeer snel en eenvoudig beheren en afbeeldingen online bijsnijden met Glance Media. 

Benieuwd naar het resultaat? 

Klik hier om de site van de NPO te bekijken. Benieuwd naar onze organisatie, producten en portfolio? Neem dan ook eens een kijkje op de rest van nedforce.nl. Ook kunt u in ons portfolio terecht om te zien wat er allemaal is gedaan om tot dit resultaat te komen: NPO-portfolio

Contact

Ook graag een nieuwe webportal laten ontwikkelen? Laat het ons dan weten! We komen graag eens vrijblijvend langs om kennis te maken en mee te denken. We zijn bereikbaar op 053-4500225, info@nedforce.nl en via het contactformulier. Voor nieuws en ontwikkelingen binnen Nedforce zijn we ook te volgen op Twitter via @nedforce