Ruby on Rails expert

Nedforce in 2013

Martijn Momberg, 18-01-2013

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Na de feestdagen en de jaarwisseling zijn we al weer twee weken hard aan het werk. 2012 is een succesvol jaar geweest, waarin met veel plezier en enthousiasme aan verschillende projecten is gewerkt.

Nedforce Informatica Specialisten B.V.

Ook voor 2013 staan weer een aantal leuke, interessante en zeker ook uitdagende projecten in het verschiet. Zo organiseren we in februari voor het eerst de training ‘Programmeren met Ruby on Rails’. Een van onze ervaren Ruby programmeurs zal de deelnemers in een maand tijd klaarstomen om een Ruby on Rails-applicatie te kunnen ontwikkelen. In deze maand zullen de trainees acht keer bij elkaar komen om met Ruby en Ruby on Rails te leren werken, waarnaast ze zelfstandig aan een representatieve case werken. De eerste training zit inmiddels bijna vol, wat natuurlijk al een goed teken is!

Daarnaast zijn we van plan het team flink uit te breiden, omdat het aantal opdrachten toe blijft nemen. In het vorige pand op Marssteden was er weinig ruimte om uit te breiden. Nu we sinds eind 2012 vanuit Spinnerij Oosterveld werken, is er meer dan genoeg ruimte om ons team te versterken.

Sinds enkele jaren werken we aan een nieuw, vooruitstrevend CMS, welke in de loop van dit jaar wordt gepresenteerd. Alle projecten waar we dit jaar aan werken, worden gebaseerd op dit CMS. De eerste projecten zijn zelfs al opgeleverd, waarop positief is gereageerd.

Ook verwachten we binnenkort weer verschillende projecten op te leveren. Zo zijn we in opdracht van Energiesprong|Platform31 bezig met het ontwikkelen van een aantal ‘online werkplaatsen’. Deze werkplaatsen dienen als ontmoetingsplaats voor professionals, die werkzaam zijn in de bouwsector. De online werkplaatsen zijn bedoeld om online met elkaar te communiceren en bestanden te delen. Momenteel zitten we in de afrondende fase van een zestal van deze werkplaatsen. Ook gaan wij op de korte termijn het platform ‘EnergielinQ’ opleveren. EnergielinQ is een intelligente zoekmachine voor energieneutrale bouw, en heeft als doel om bouwprofessionals samen te brengen. EnergielinQ bevat handige tools en uitgelichte pagina’s die interessant zijn voor professionals die werkzaam zijn in deze sector.

Naast deze opdrachten wordt er momenteel aan een heel interessante en gecompliceerde opdracht gewerkt, waar we jammer genoeg nog niet te veel over mogen vertellen. Sinds september zijn we er vrijwel dagelijks mee bezig. Natuurlijk laten we via Twitter en onze blog zo spoedig mogelijk weten over welke opdracht het gaat.

Tot slot kunnen we vertellen dat de nieuwe website begin dit jaar online gaat. De site is gebaseerd op ons intern ontwikkelde CMS en biedt een overzicht van alle zaken die we als full-service bureau aanbieden. Ook is het portfolio uitgebreid en zijn er extra services toegevoegd, zoals het verzorgen van webredactie.

Wij hebben zin in dit jaar en wensen alle lezers en volgers een gezond, plezierig en succesvol 2013 toe!